Topao i ukusan obrok: Mini punjena pogača

Pogača mekana kao duša

09.03.2023. 18:26
  • Podeli:
Punjana pogača-63f4d68985dbd.webp Foto: YouTubePrintscreen/ Jelajelena Petrovic

Idealna punjena pogača za večeru, iznenadite ukućane sa nečim novim.

Uz ovu pogaču vam ne treba ništa drugo.
 

Potrebno je

  • 350 gr brašna
  • 120 ml mleka
  • 10 gr kvasca svežeg
  • 1 kašika ulja
  • 1 kašičica šećera i malo soli

 

Nadev
  • 100 gr sira tvrđeg
  • 100 gr suve kobasice
  • malo suvog vrata
  • paradajz čeri
  • masline
  • malo ruzmarina
  • 3 čena belog luka

 

Priprema

U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom.

U testo ubaciti šećer, suvi vrat, paradajz sečen na pola, beli luk sečen na četvrtine.

Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so i kim.

Peći na 200 stepeni, 35 minuta.

Ceo postupak pravljenja, pogledajte u videu:

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()