I početnici u kuhinji mogu pripremiti ovaj specijalitet
Sve domaćice znaju nije nimalo lako pripremiti meko i sočno meso, a posebno je teško napraviti mekane juneće šnicle.
Ali ovaj recept za lovačke šnicle olakšaće vam stvar jer ćete uvek dobiti jelo koje će probuditi sva vaša čula.
Prave se veoma lako i uspevaju baš svaki put, a toliko su ukusne da će sa trpeze nestati za tren oka. Kao prilog uz njih možete da pripremite domaći senf, a nije loše da ovog vikenda svima popravite raspoloženje jednom finom puslicom, tortom za sva vremena.
Junetinu isecite na šnicle, pa ih istanjine čekićem za meso i posolite. Pomešajte brašno i začinsku papriku, pa uvaljajte šnicle.
U zagrejan tiganj sipajte ulje, pa stavljajte meso da se prži.
Posudu za pečenje nauljite, pa u njoj naređajte polovinu isprženog mesa.
Preko šnicli pospite malo brašna koje ste pomešali sa začinskom paprikom. Beli i crni luk isecite sitno, pa ga ravnomerno rasporedite po mesu i začinite po ukusu.
Isto učinite i kada poređate drugu polovinu mesa, pa dodajte lovorov list, a zatim nalijte vodom da meso ogrezne.
Posudu sa šniclama stavite na ringlu i krčkajte ih dok tečnost ne ispari, oko 30 minuta.
Izdinstane šnicle zapecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10 minuta. Šnicle služite uz pire krompir, pirinač i sezonsku salatu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.