Pomera granice dobrog ukusa
Foto: ShutterstockSa tri kore i prepoznatljivim, žutim filom, nema joj ravne, donosimo vam recept za tortu Gradski mačor, koja je decenijama popularna u Beogradu.

Rernu zagrejte na 180 stepeni. U jednoj posudi umutite 3 belanca sa prstohvatom soli, pa postepeno dodajte 3 kašike šećera i mutite dok ne dobijete gladak šne. Dodajte 3 kašike mlevenih oraha i 1 kašiku brašna, lagano, da smesa ostane vazdušasta. Izlijte u kalup obložen pek papirom. Pecite koru oko 15 do 20 minuta, u rerni zagrejanoj na 180 stepeni. Isto ponovite i za preostale dve kore, da ukupno dobijete tri. Zasebno umutite žumanca sa šećerom pa kuvajte na pari, sve dok se ne zgusnu. Zatim, sklonite sa pare i ostavite da se skroz prohladi. Zasebno umutite puter sa vanilin šećerom i dodajte ohlađeni fil od žumanaca. Dobro umutite. Čokoladu otopite na pari pa dodajte u fil- Ređajte tortu sledećim redosledom: kora-fil-kora-fil-kora-fil preko cele torte. Dekorišite tortu orasima, rendanom čokoladom ili šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







