Torta sa grožđem: Poslastica jednostavne pripreme i rajskog ukusa

Za prave sladokusce

02.09.2025. 15:35
  • Podeli:
shutterstock_2454741891 čizkejk torta sa grožđem-68b6e9cf78517.webp Foto: Shutterstock

Stigla je sezona grožđa, a mi vam donosimo recept za tortu sa omiljenim sezonskim voćem.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • po 3 kašike šećera i brašna
  • malo strugane limunove korice
  • kesica pudinga od vanile
  • pola litra mleka
  • još 4 kašike šećera
  • 2 kašike butera
  • 300-400 grama bepog i crnog grožđa
  • 2-3 kašike šlaga
  • kašika ulja

Priprema:

Rernu zagrejte na 220 stepeni. U jednoj posudi umutite jaja sa šećerom, pa dodajte brašno, ulje i struganu limunovu koricu, uz neprestano mešanje. Smesu izlijte u pleh obložen pek papirom. Pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni. Puding skuvajte prema uputstvu sa kesice pa dodajte puter i prelijte preko pečenog testa. Odozgo naređajte oprana zrna grožđa. Ostavite da se torta prohladi i stegne, pa dekorišite sa malo šlaga.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()