Torta koja je mnogima prva na listi omiljenih.
Markiza je torta koja se brzo napravi, ali i brzo pojede tako da je uvek ostanete nekako željni. Nije joj potrebno vreme da prenoći, nema pečenja korica, nije potrebno ni kuvati fil za nju.
Dakle sastojci se umute i ona je spremna za degustiranje.
Čvrsto umutiti 7 belanaca. U drugoj posudi umutiti maslac sa šećerom, dodati žumanca, čokoladu rastopljenu na pari i mlevene (sitno seckane) lešnike i bademe.
Sjediniti šne od belanaca sa predhodno napravljenom masom. Obložiti činiju piškotama umočenim u mleko. Sipati fil preko piškota, pa odozgo poređati još jedan red piškota.
Posudu zatvoriti i staviti u zamrzivač preko noći (ili bar2-3 sata pre služenja). Pre posluživanja tortu okrenuti na tacnu i premazati je šlagom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.