Čest izbor za svadbe i veselja
Danas vam iz bakine kuhinje donosimo boem tortu, kraljicu svečanosti, jednu od starinskih tradicionalnih najfinijih kremastih torti.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati orahe, brašno, Neskvik ili ml. čokoladu. Može i 2-3 kašike kakaa. Sve izjednačiti i podeliti na dva dela.
Veliki pleh od rerne obložiti pek papirom pa pola testa razvući na celi pleh i peći na 180 stepeni C 15 minuta.
Preseći na pola. Tako ispeći i drugu koru. Staviti jednu preko druge i pokriti krpom da se ne suše. U mleko staviti šećer, može i vanilin šećer.
Dodati mleka malo u deset žumanaca, pa dodati puding i sve žicom izmešati i zakuvati u mleko. Pokriti folijom i ohladiti. Maslac umutiti sa 2-3 kašike šećera u prahu pa izjednačiti mikserom sa pudingom.
Izvrnutu dugački poslužavnik naopako pa staviti prvu koricu i premazati četvrtinom krema, staviti drugu, treću, pa četvrtu koricu i sve ih premazati kao i odozgo pa posuti mlevenim orasima. Može i glazura od čokolade. Ostaviti u frižider tri sata ili preko noći.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.