Tradicionalno jelo na drugačiji način: Sataraš iz bakine kuhinje

Jedno od omiljenih srpskih jela

26.10.2023. 09:15
  • Podeli:
bakina kuhinja-653a15e173c1c.webp Foto: Bakina kuhinja

Danas vam iz bakina kuhinje donosimo sataraš na malo drugačiji način.

Potrebno je:

  • 1 praziluk
  • 1 manja tikvica
  • 2 glavice crnog luka
  • 6 svežih paprika
  • 3 veća paradajza
  • suvi začin
  • ulje
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Praziluk iseći na krugove, kao i crni luk na tanke krugove. 

Propržiti pa dodati papriku i tikvice i  dodati suvi začin i izmešati. Pržiti da se ukrcka i tečnost ispari. 

Dodati sečenu papriku, pa je pržiti da omekne i na kraju oljuštenu papriku. Kad tečnost lepo ispari, isključiti. 

U videu u nastavku teksta detaljnije možete pogledati pripremu ovog jela.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()