Služiti uz kafu ili čaj
Nemate puno vremena, a gosti stižu? Za ovaj sjajan kolač sa kompotom iz bakine kuhinje treba vam pola sata, a rezultat će vas oduševiti.
Umutiti jaja sa šećerom, dodati brašno sa praškom za pecivo, uljem, jogurtom i koricom limuna i sve izjednačiti.
Odvaditi tri kašike, pa dodati kašiku kakaa razmućenog u malo tople vode.
Na dno tepsije obložene pek papirom sipati svetli deo pa dodati čokoladni deo, a odozgo staviti voće iz tegle - baka je stavila breskve iz kompota.
Gurnuti malo breskve u testo, peći na 200 stepeni oko 40 minuta, da lepo zarumeni. Posuti prah šećerom, seći ohlađeno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.