Trik iz bakine kuhinje: Pileće šnicle iz rerne - hrskavije, a zdravije od prženih

Uvek ćete ih praviti na ovaj način kad jednom probate

05.11.2025. 11:43
  • Podeli:
pileće šnicle bakina kuhinja-690b22acb7908.webp Foto: Bakina kuhinja

Donosimo vam pravi mali kulinarski trik. Zaboravite na prženje i gomilu ulja, a hrskavost i sočnost ostaju. 

Piletinu na ovja način ćete obožavati. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što odu u rernu. Proverite zašto je ovo omiljeni način pripreme mnogih domaćica.

Potrebno je:

  • pola kilograma pilećeg filea,
  • dva jaja,
  • dve kašike gustina,
  • malo slatke mlevene paprike,
  • pola kašike beloga luka u prahu,
  • jedna ravna kašika začina po izboru,
  • mleveni biber,
  • 30 ml ulja.

Priprema:

Isecite pileći file na šnicle pa ga izlupajte.

U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 mililitara ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu.

Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh.

Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()