Uvek ćete ih praviti na ovaj način kad jednom probate
Foto: Bakina kuhinjaDonosimo vam pravi mali kulinarski trik. Zaboravite na prženje i gomilu ulja, a hrskavost i sočnost ostaju.
Piletinu na ovja način ćete obožavati. Ceo trik je u posebnoj, mirisnoj smesi u koju se umaču šnicle, pre nego što odu u rernu. Proverite zašto je ovo omiljeni način pripreme mnogih domaćica.

Isecite pileći file na šnicle pa ga izlupajte.
U posudu razbijte jaja, dodajte dve kašike gustina, 30 mililitara ulja, slatku mlevenu papriku, beli luk u prahu, začin i mleveni biber, pa sve dobro izmešajte da dobijete homogenu smesu.
Pleh obložite pek papirom. Šnicle provlačite kroz smesu od jaja i ređajte ih u pleh.
Pecite u zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok lepo ne porumene, oko 35 do 40 minuta. Služite uz prilog po želji.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







