Svi obično prekuvaju testeninu i to je najveći problem, kaže proslavljeni kuvar Sili.
Prema mišljenju engleskog proslavljenog kuvara Alda Silija, koji je specijalizovan za italijansku kuhinju, iako spremanje testenine zvuči poprilično jednostavno ili bar tako mislimo, postoji mnogo grešaka koje pravimo kada je u pitanju ova hrana.
Aldo je objasnio da je prekuvavanje testenine najčešća greška s kojom se susreće, kako kod profesionalnih kuvara tako i kod amatera. Ali srećom postoji vrlo jednostavno rešenje.
"Mnogi restorani prekuvaju testeninu, pa je poslužuju takvu, a kuvanje ovog jela treba završiti u sosu", kaže Aldo.
"Ako pravite ovo jelo, skuvajte testeninu dva minuta manje, zatim je dodajte u sos zajedno sa vodom u kojoj ste je spremali i završite njeno kuvanje u sosu kako bi imala priliku da upije sve ukuse", objašnjava Sili.
Aldo dodaje i da se kuvana testenina nikada ne sme ispirati pod hladnom vodom jer se tako ispire skrob.
Takođe, treba paziti na pravilan omer testenine i vode kod kuvanja jer je to ključno za dobro kuvanu testeninu. Ona zahteva puno prostora da se proširi dok se kuva, pa je i veća posuda neophodna, što sprečava da se slepi u proključaloj vodi.
Ne treba zanemariti ni redovno mešanje kako bi se sve ravnomerno skuvalo, ali i izbegle grudvice, piše The Sun.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.