Turski čokoladni mokri kolač: Topi se u ustima

Obožavaćete ga

16.02.2024. 09:13
  • Podeli:
turski mokri kolač, bakina kuhinja  1-65cf18addc34b.webp Foto: Bakina kuhinja

Iz bakine kuhinje vam donosimo turski čokoladni mokri kolač.

Potrebno je:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 50 ml ulja
  • 100 ml mleka
  • 200 gr brašna
  • 1 kašika griza
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 pune kašike kakaa

Preliv:

  • 2 šolje mleka /od 200 gr/
  • 120 gr čokolade 
  • 3 kašike šećera
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, mleko, brašno, griz, prašak za pecivo, kakao i sve izjednačiti.

Sipati u podmazan pleh i peći na 200 stepeni C 30-40 minuta.  Za preliv sipati mleko, dodati čokoladu i šećer po želji, pa ostaviti da provri i istopi se čokolada.

Foto: Bakina kuhinja

Kad se kolač ispeče preliti sa čokoladom, a služiti ga ohlađenog.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()