Ukusi Italije za ručak: Patlidžan punjen mocarelom i čeri paradajzom

Spoj povrća i italijanske kuhinje

20.09.2025. 17:00
  • Podeli:
shutterstock_1719667279 patlidžan u rerni-68ceaed5b2367.webp Foto: Shutterstock

Patlidžan možda nije prvi izbor kad pomislimo na ukusno jelo, ali i te kako može da da poseban šmek obroku, posebno ako ga spremite na italijanski način, piše zadovoljna.rs.

Sastojci:

  • 600 g duguljastih patlidžana
  • 300 g mocarele
  • 200 g čeri paradajza
  • 70 g rendanog parmezana
  • nekoliko listova svežeg bosiljka
  • maslinovo ulje
  • so
  • biber

Priprema:

Odsecite krajeve patlidžana i delimično ga oljuštite tako što ćete skinuti samo trake kore. Isecite ga na krugove debljine oko 4 cm i izdubite sredinu da dobijete čamčiće. Pulpu patlidžana koju ste izdubili propržite na malo maslinovog ulja i ostavite sa strane.

Poređajte krugove patlidžana na pleh obložen papirom za pečenje, posolite, poprskajte uljem i pecite na 200 °C desetak minuta.

U činiji sjedinite mocarelu isečenu na kockice, parmezan, proprženu pulpu patlidžana i čeri paradajz oljušten i isečen na komade. Začinite solju, biberom i listićima bosiljka. Izvadite patlidžan iz rerne, napunite ga ovom smesom i vratite u rernu na još 10 minuta na 200 °C. Poslužite toplo.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()