Uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost
U danima posta, posebno onog na vodi, veliki je izazov osmisliti jelovnik za čitav dan. Ipak, ako pustite mašti na volju, videćete da postoji veliki broj jela koja se mogu pripremati bez kapi ulja.
Jedno od njih je i dobro poznati namaz od leblebija - humus. Iako se u humus obično dodaje maslinovo ulje, ova verzija se priprema na vodi, čime se uopšte ne gubi na ukusu.
Namaz je idealan za doručak ili večeru, a uz dodatak maslina ili kiselih krastavčića možete napraviti ukusni sendvič koji će vam dugo držati sitost.
U blender stavite kuvane leblebije, tahini, so, biber, vlašac, beli luk i sok od limuna, pa sve dobro usitnite. Ukoliko je humus suviše gust, dodajte vodu od leblebija, iz konzerve.
Namaz je potrebno blendirati nekoliko minuta, jer ćete tako dobiti glatku i ujednačenu masu.
Gotov humus prebacite u činiju za serviranje, a ostatak u teglu koju ćete čuvati u frižideru.
Humus pospite sa malo začinske paprike i poslužite.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.