Recept je proveren, a ukus savršen
Foto: ShutterstockDonosimo vam recept za savršenu poslasticu za sve prilike - torta sa bademom i lešnicima.
Kore:
Fil:
Za ukrašavanje:
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca. Žumanca umutite sa šećerom, dodajte vanilin šećer, samlevene bademe, lešnike, mrvice i brašno pa sve izmešajte. Na kraju pažljivo umešajte i sneg od belanaca. Podelite masu na tri dela i pecite, jedan po jedan deo u istom plehu. Pečene kore za tortu ostavite da se ohlade dok pripremate nadev.
Umutite sa šećerom cela jaja predviđena za nadev, dodajte vanilin šećer i struganu čokoladu, pa sve kuvajte na pari uz stalno mešanje dok ne dobijete gust krem. Ohladite masu, pa dodajte u nju prethodno umućen maslac.
Dobijenim nadevom premažite kore torte i spojite ih. Mali deo nadeva ostavite za ukras na torti.
Umutite pavlaku, dodajte šećer i kakao pa premažite tortu spolja. Pomoću šprica ukrasite tortu ostakom nadeva i lešnicima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







