Ukusniji način da skuvate jaje: Umesto da ga uronite u vodu, poslužite se trikom

Svi kuvaju jaja na vodi, ali ovaj trik može da poboljša njihov ukus

08.10.2022. 16:09
  • Podeli:
jaja pixabay-1665230961662.webp Foto: Pixabay

Jaja su zapravo najbolja kada se kuvaju - na pari.

Sve što vam je potrebno je šerpa koji ima nastavak za kuvanje na pari i malo vode. 

U šerpu sipajte malo vode, a zatim preko nastavka za kuvanje na pari rasporedite jaja i prokuvajte vodu.

 Ultra vruća para će zagrejati jaje na isti način kao proključala voda ili vruć tiganj.

 Jedina razlika je u tome što je kuvanje na pari nežnije – belance će biti mekše, a žumance kremastije.

Za tvrdo kuvano jaje, kuvajte jaje na pari 10 do 12 minuta. 

Ovako pripremljeno jaje odlično je za pravljenje salata, ili ga jednostavno posolite, dodajte prstohvat mlevenog bibera i uživajte. 

S druge strane, za meko kuvano jaje – i za savršeno kuvan belanac i žumance, kuvajte jaje oko 6 i po minuta, pa ga odmah ohladite hladnom vodom.

I za kraj još jedan kulinarski trik – kako da znate je li jaje sveže? Jednostavno ga potopite u posudu s vodom.

 Ako potone, onda je sveže, a ako ispliva, to znači da više nije za upotrebu, piše Krstarica.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()