Ne čekajte, pravac kuhinja i spremite ovu divnu poslasticu.
Cimet rolnice su vrlo popularno slatko pecivo, poreklom iz Švedske i mi vam danas iz Unine kuhinje donosimo upravo taj recept. Ovaj dezert je možda najpopularniji u Americi, ali ni u Srbiji mu ne fali obožavatelja.
U svim američkim filmovima može se videti “cinnamon rolls” ili “cinnamon buns” i nema tog ko je ostao imun na mekano puter testo i mešavinu cimeta i smeđeg šećera.
Ne čekajte, pravac kuhinja i spremite ovu divnu poslasticu.
Puter koji je stajao na sobnoj temperaturi pomešati sa šećerom i cimetom. U posudu za mikser sipati brašno, mleko, otopljeni puter, jaja, so, šećer i kvasac. Mutiti najjačom brzinom 4-5 minuta. Pokriti krpom i ostaviti 30-40 minuta da testo naraste.
Kada testo naraste, oklagijom ga razvući u oblik pravougaonika 40x50 cm, debljine 4-5 mm. Namazati pripremljenim filom i urolati.
Seći koncem za zube na rolnice debljine 5-6 cm. Slagati u pleh ili tepsiju da budu odvojene jedne od drugih. Prekriti krpom i ostaviti još pola sata.
Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 35-40 minuta, dok lepo ne porumene. Kada se malo ohlade, preliti zaslađenim kondenzovanim mlekom.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.