Uspeva svima i uvek: Najjednostavnija plazma torta

Nikoga neće ostaviti ravnodušnim

22.06.2023. 10:12
  • Podeli:
plazma torta shutterstock-649403114f3fe.webp Foto: Shutterstock

Plazma je keks koji je osvojio srca mnogih čim se pojavio na tražištu.

Nekada ste mogli da kupite samo slatku, a danas postoji mlevena, slana, mediteranska.

Možete je jesti sa mlekom, obogatiti palačinke, ali ubedljivo su najbolji kolači i torte sa plazmom.

Danas vam predlažemo da napravite najjednostavniju plazma tortu koja uspeva bukvalno svima i uvek. 

Čokoladu možete i ne morate da dodajte, a i gazirani sok možete da zamenite običnim.

Sastojci:

  • 250 g putera
  • 600 g mlevene plazme
  • 50 g šećera u prahu
  • 100 g čokolade
  • 200 ml gaziranog soka od pomorandže
  • 300 ml slatke pavlake

Priprema:

U posudi pomešajte mlevenu plazmu, istopljeni puter i gazirani sok od pomorandže. 

Dobro sjedinite rukama, pa ako je potrebno dodajte još malo sok.

Dobijenu smesu stavite u kalup i dobro utisnite. 

Ostavite u frižideru nekih 15 minuta. 

Za to vreme umutite slatku pavlaku sa šećerom u prahu, pa dodajte istopljenu čokoladu i sve sjedinite mikserom. 

Sipajte fil preko keksa i vratite u frižider na još 15 minuta. 

Ako želite možete da je pospete i mlevenim lešnicima.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()