Ovaj trik primenjuju iskusne domaćice
Bataci su izuzetno zdravi.
I na njima se nalazi sočno pileće meso.
Često se nađe na trpezi, a jedini problem mogu da budu kosti, zbog kojeg ga je nekada teže jesti.
Zato se mnogi odlučuju na to da odvoje meso od kostiju.
Da biste batake očistili potreban vam je oštar kuhinjski nož, da biste presekli zglob gde se but i nog spajaju. Nakon što nogu podelite na batak i karabatak, možete da ih očistite na isti način.
Na gornjem delu kosti napravite razrez, a zatim ga produbite sve dok važ nož ne stigne do kosti. Kost ćete videti kroz razrez. Biće bela i mnogo tvrda.
Već delimično odvojenu kost uhvatite i izvucite je na gore i daleko od bataka kako biste mogli da presečete ispod ostale kosti. Osetićete kako kost počinje da se opušta od karabataka. Napravite potrebne rezove kako biste u potpunosti uklonili kost od bataka. Isecite mesto od kosti praveći nekoliko kratkih seckanja svojim nožem. Kada se meso oslobodi, koristite svoje prste kako biste ga izvadili od kosti.
Možda niste znali, ali uklanjanje bataka od kostiju je odličan način da se skrati vreme kuvanja i da se uštedi novac. To tvrde sve iskusnije domaćice jer su pileći bataci koji su odvojeni od kostiju uvek skuplji u mesarama i supermarketima, a ukoliko kupite batake sa kostima znatno ćete uštedeti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.