U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola kašičice sode bikarbone
Foto: ShutterstockBez obzira da li ih pripremate za doručak, užinu ili neku posebnu priliku, slatke ili slane, palačinke se uvek rado jedu.
Pored osnovnih sastojaka, postoji i jedan tajni sastojak koji mnogi ne koriste, a to je soda bikarbona. Ovaj prašak nije samo za kolače, već i za palačinke Dodavanje male količine sode bikarbone u mešavinu za palačinke daje im neverovatnu mekoću i sočnost, a svaki zalogaj postaje lakši i prozračniji.
U smesu za palačinke dovoljno je dodati pola kašičice sode bikarbone u 250 ml mleka ili tečnosti koju koristite. Važno je ne preterati, jer previše sode može izazvati neprijatan miris i ukus.
Idealno bi bilo da u suve sastojke, pre mešanja sa tečnim, dodate sodu bikarbonu, kako bi se ravnomerno rasporedila u smesi.
Soda bikarbona je tajni sastojak koji palačinkama daje neverovatnu mekoću i sočnost. Uz ovaj jednostavan trik možete uživati u palačinkama koje su uvek meke i sočne.

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







