Uz ovaj sastojak svaki sos će biti savršeno kremast

Ni bogati ukus neće izostati

09.11.2025. 16:12
  • Podeli:
holandez sos, dresing, sauce, pixabay-664f32aa65293.webp Foto: Pixabay

Mali trikovi u kuhinji uvek dobro dođu, naročito ako uživate u pripremi jela i stalno želite da unapredite svoje recepte.

Priprema kremastog sosa može biti jednostavna, ali postoji mali trik koji ga čini savršeno glatkim i bogatog ukusa.

Naime, dodavanje malo putera na kraju kuvanja čini sos kremastim i daje mu prepoznatljivu, bogatu teksturu. Puter se topi u vrućem sosu, povezuje sve sastojke i stvara blagi sjaj na površini.

Osim što poboljšava teksturu i ukus, puter na kraju kuvanja pomaže i u balansiranju začina, smanjujući preintenzivne ukuse i stvarajući harmoniju u jelu. Takođe, ovaj trik daje i dodatnu aromu koja se ne može postići samo kuvanjem ili dodavanjem pavlake.

Ovaj jednostavan korak može pretvoriti običan sos u pravi gurmanski dodatak svakom obroku. Nakon što isprobate ovaj trik, uvidećete da vaš kemasti sos više nikada neće biti isti. 

Za dodatni ukus, pre serviranja pospite sos svežim začinskim biljem poput peršuna.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()