Probudiće sva vaša čula
Foto: PixabayJesen je godišnje doba koje u dom unosi posebnu toplinu - miris cimeta, šuštanje lišća i bogate, zemljane boje koje inspirišu i u kuhinji.
Među svim sezonskim namirnicama, jedna se posebno izdvaja - bundeva.
Njena sočna tekstura, blag i slatkasto-orašasti ukus i raskošna boja čine je savršenim sastojkom za najlepše jesenje poslastice.
Ako priželjkujete desert koji se lako priprema, a odiše domaćom atmosferom i neodoljivim mirisom sveže pečenog kolača, ovaj jednostavan kolač s bundevom je pravi izbor. Bez miksera i komplikovanja - potrebno vam je samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo dobre volje.

U većoj posudi žicom umutite jaje, ulje, mleko i šećer. Postepeno dodajte ostale sastojke - brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, narendanu bundevu, limunov sok i koricu, kao i cimet.
Smesu izlijte u podmazan i pobrašnjen kalup (otprilike 20×30 cm).
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta, u zavisnosti od jačine vaše rerne. Kada se kolač ohladi, pospite ga šećerom u prahu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







