Recept je jednostavan, a rezultat je hleb koji će vas podsetiti na bakine domaće hlebove kad ste bili deca
Ovaj posni hleb sa kiselom vodom će vas oduševiti svojom mekoćom, vazdušastim sastavom i neverovatnim rastom. A korica mu je tako hrskava, da samo krcka pod zubima.
Recept je jednostavan, a rezultat je hleb koji će vas podsetiti na bakine domaće hlebove kad ste bili deca.
Sipati kiselu vodu u vanglu, pa dodati izmrvljen kvasac i šećer i izmešati. Dodati 200 gr barašna, pa izmešati i pokriti prozirnom folijom 15 minuta.
Kad naraste, dodati ulje, ostatak brašna i soli i zamesiti glatko testo. Ostaviti da odmara 30 minuta. Nadošlo testo podeliti na 2 dela, pa svako razviti dužine pleha, uviti u rolat i staviti u pleh posut brašnom. Pokriti da naraste 20 minuta.
Uključiti rernu na 230 stepeni Celzijusa i kad se ugreje ubaciti šerpicu sa vrelom vodom i staviti na dno rerne. Hleb po želji poseći po sredini.
Staviti hleb i peći tako 20 minuta. Izvaditi vodu i smanjiti rernu na 200 stepeni i peći još 40 minuta. Hleb mora da bude lagan kad ga vadite i to je znak da je pečen.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.