Uživajte u sjajnom spoju mesa i začina: Teleće šnicle sa pršutom i žalfijom

Ovo jelo će oduševiti vaše čulo ukusa

03.08.2023. 14:02
  • Podeli:
teletina shutterstock-64cb972cde9df.webp Foto: Shutterstock

Uživajte u savršenom jelu koje kombinuje teleće šnicle, pršutu i žalfiju.

Ova ukusna kombinacija pruža bogatstvo ukusa i jednostavnu pripremu. 

Uz dodatak dinstanog spanaća kao priloga i osvežavajućeg preliva od limuna, ovo jelo će oduševiti vaše čulo ukusa.

Sastojci:

  • 4 teleće šnicle
  • 4 tanka parčeta pršute
  • Par listova sveže žalfije
  • 2 kašike psilijum ljuspica
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 50 g putera
  • Biber prema ukusu
  • 200 ml belog vinaPrilog: dinstan spanać, može i mladi, dinstan na puteru i maslinovom ulju sa belim lukom, mogu i briketi spanaća
  • Za preliv preko mesa: kriška limuna

Priprema:

Teleće šnicle lagano izlupajte čekićem. Preporučljivo je uviti meso u najlon foliju ili kesu kako biste sprečili prskanje.

Na svaku šniclu stavite sveži list žalfije, a zatim preklopite šniclu na pola. Obavijte meso parčetom pršute i blago ga istucite sa strane kako biste ga dobro pričvrstili.

Po želji, uvaljajte meso u psilijum ljuspice kako biste dobili hrskavu koru. Ovo nije neophodno, ali doprinosi teksturi jela.

U tiganju zagrejte maslinovo ulje i pržite meso od komine masline sa svih strana dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Kada je meso gotovo, izvadite ga iz tiganja i stavite u šerpu s poklopcem ili ga umotajte u aluminijumsku foliju kako biste ga održali toplim.

U istom tiganju dodajte puter i pustite da se otopi. Dodajte biber po ukusu, nekoliko listova žalfije i belo vino. Kuvajte sos nekoliko minuta kako bi se ukusi sjedinili i koristite ga kao preliv preko mesa na tanjiru.

Kao prilog, poslužite dinstan spanać. Možete koristiti mladi spanać ili brikete spanaća. Dinstajte spanać na puteru i maslinovom ulju zajedno sa seckanim belim lukom kako biste dobili aromatičan prilog koji će se sjajno uklopiti s mesom.

Na kraju, prelijte jelo svežom kriškom limuna kako biste mu dodali osvežavajuću notu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()