Ovo je osnovni recept za njoke, sos pravite po svojoj želji, kao i za paste
Za njoke, savršene slasne zalogaje koji samo kliznu niz grlo, potrebna su vam samo tri sastojka, po pravom italijanskom receptu - krompir, brašno i jaja.
Njoke možete da spremite i dva dana unapred. Nakon što ih skuvate, procedite ih i prenesite knedle u posudu s ledom. Ponovo procedite, prelijte maslinovim uljem i čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru.
Ako želite da ih duže čuvate , možete da ih zamrznete do šest nedelja. Odmrzavajte ih u frižideru.
Stavite pire krompir u srednju posudu. Dodajte ključalu vodu; mešajte dok se ne sjedini. Ostavite da se ohladi.
Dodajte umućeno jaje, so i biber. Dodajte dovoljno brašna da napravite prilično čvrsto testo. Stavite testo na dobro brašnjavu dasku. Lagano mesite.
Podelite testo na pola. Oblikujte svaku polovinu u dugu, tanku rolnu, debljinu kao štapić za hleb. Nožem umočenim u brašno, secite na komade veličine zalogaja.
Stavite nekoliko njoka u ključalu vodu. Kada njoki isplivaju na površinu, izvadite ih šupljom kašikom. Ponavljajte dok svi ne budu skuvani.
Ovo je osnovni recept za njoke, sos pravite po svojoj želji, kao i za paste.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.