Služite ga ohlađenog
Ukoliko nemate vremena da pečete poslastice, onda možete da napravite tart koji se ne peče.
Za koru:
- 300 g mlevenog keksa
- 100 g mlevenih badema
- 125 g putera
- 130 ml mleka
Za fil:
- 400 g bele čokolade
- 250 ml slatke pavlake
- 100 g putera
- 150 g malina ili drugog voća
Pomešajte keks sa mlevenim bademima i prelijte sa 125 g rastopljenog putera i 130 ml mlakog mleka.
Lepo sjedinite, pa smesu utisnite na dno kalupa za tart. Čokoladu izlomite na sitnije komade, istopite u šerpici.
Dodajte slatku pavlaku i 100 g putera i mešajte dok ne dobijete gustu tečnost bez grudvica.
Maline poređajte po korici od keksa, prelijte ih filom od čokolade i ostavite da se ohladi.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.