Obavezno probajte
Ukoliko ste ljubitelj majoneza, a pazite na kalorije, ova verzija zdravog majoneza će vam odgovarati.
Potrebno je:
Priprema:
Očistiti i oprati polovinu manje glavice karfiola. Zdrave listove možemo sačuvati za čorbu od povrća. Odvojiti cvetove karfiola i odseći korenaste delove. Cvetove kuvati u blago posoljenoj vodi 20-30 minuta, ili dok sasvim ne omekšaju.
Ilustrativno, dok se ne raspadaju pod prstima. Ocediti vodu i ostaviti cvetiće na cediljci dok se sasvim ne ohlade.
Ohlađene cvetiće staviti u dublju posudu. Dodati limunov sok, ulje, senf i so. Štapnim mikserom dobro ispasirati sve sastojke. Probati i doterati ukus.
Majonez od karfiola čuvati u staklenoj teglici u frižideru i brzo upotrebiti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.