Vrhunski obrok gotov za pola sata

Pečurke punjene mlevenim mesom

09.02.2023. 08:10
  • Podeli:
Pečurke punjene (1)-63e230b3f3f89.webp Foto: Pixabay

Ove pečurke su punjenje mlevenim mesom, te mogu da posluže kao večera, već i kompletan ručak... Uživajte!

Sastojci:

  • 300 g mlevenog mesa
  • manja glavica crnog luka
  • veći šampinjoni
  • svež paradajz
  • pola veze peršuna
  • 100 grama gaude
  • komadić maslaca
  • maslinovo ulje
  • so, biber, začini

 

Priprema

Crni luk sitno iseći, pa propržiti u tiganju na malo vrelog ulja. Dodati iseckane peteljke šampinjona, mleveno meso, so, biber i začine, pa dinstati dok ne ispari višak tečnosti. 

Dodati iseckan paradajz i svež peršun, mešati još minut-dva, pa skloniti s vatre. 

Vatrostalnu posudu premazati maslacem, poređati pečurke, napuniti ih pripremljenim filom, posuti rendanom gaudom, te peći u rerni na 200 stepeni oko 20 minuta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()