Svi će tražiti parče više
Foto: Bakina kuhinjaBaka Jela ponovo oduševljava slatkim đakonijama, a ovog puta je pripremila recept za kolač koji se bryo pravi a ukus mu je fenomenalan.
Ovo je kolač za koji obično imate sastojke kod kuće, pa je za tili čas na stolu. Tako je mekan kao pahulja, sočan i mirisan, a u njega ne ide brašno. Idealan je za popodnevno druženje, a možete ga preliti glazurom od čokolade ili ga samo posuti prah šećerom. Svi će tražiti parče više, budite ubeđeni u to.
šolja 100

Umutiti jaja sa šećerom dok smesa ne postane penasta. Dodati ulje i mleko.
Zatim dodati rendane jabuke, griz pomešan sa praškom za pecivo, mlevene orahe i kakao prah. Sve dobro izmešati špatulom.
Masu sasuti u podmazanu i pobrašnjenu tepsiju (dimenzija otprilike 20x30 cm).
Kolač peći na 200°C oko 30 minuta.
Pečen kolač po želji možete posuti prah šećerom, mlevenim orasima ili staviti glazuru od čokolade.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







