Spasite ga uz ove trikove
Za sve postoji rešenje, pa i za zagoreli ručak. U nastavku teksta vam dajemo korisne trikove kako da ga "spasite".
Ako vam je zagoreo samo donji deo posude, preručite hranu u drugi lonac. Tako ićete izbeći da miris pređe na svu hranu u šerpi.
U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo.
Zagoreloj posudi, u kojoj je neko jelo, dodajte sastrugani, isečeni krompir. Krompir je namirnica koja upija mirise i ukuse jela. Nastavite da kuvate / pečete jelo na laganoj vatri. Potom, izvadite krompir, ili ga ostavite, ako vam se slaže sa receptom.
Dodajte sirće, vino ili limunov sok. Tako ćete da izjednačite ukus.
U zagorelu hranu dodajte mleko, maslac ili pavlaku za kuvanje da neutrališete ukus.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.