Zagoreo vam je ručak? Nemojte da ga bacate, imamo rešenje za vas

Spasite ga uz ove trikove

04.01.2024. 18:42
  • Podeli:
zagoreo ručak kuvanje shutterstock_1545466562-6596ede236652.webp Foto: Shutterstock

Za sve postoji rešenje, pa i za zagoreli ručak. U nastavku teksta vam dajemo korisne trikove kako da ga "spasite".

Zamenite šerpu

Ako vam je zagoreo samo donji deo posude, preručite hranu u drugi lonac. Tako ićete izbeći da miris pređe na svu hranu u šerpi.

Odstranite zagorele delove

U slučaju da tokom kuvanja zagori određeni komad mesa, povrća ili bilo koje namirnice, jednostavno odstranite taj deo.

Dodajte krompir

Zagoreloj posudi, u kojoj je neko jelo, dodajte sastrugani, isečeni krompir. Krompir je namirnica koja upija mirise i ukuse jela. Nastavite da kuvate / pečete jelo na laganoj vatri. Potom, izvadite krompir, ili ga ostavite, ako vam se slaže sa receptom.

Sipajte sirće

Dodajte sirće, vino ili limunov sok. Tako ćete da izjednačite ukus.

Dodajte mlečne proizvode

U zagorelu hranu dodajte mleko, maslac ili pavlaku za kuvanje da neutrališete ukus.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()