Neizostavan recept za sve ljubitelje morskih specijaliteta
Uživanje u morskim specijalitetima može biti još veće kada se spojite sa jedinstvenim sastojcima kao što je pivo. Oslić u pivskom testu je pravi primer kako jednostavni sastojci mogu stvoriti neodoljivo jelo.
Ovaj recept kombinuje lagan i hrskav pivski premaz sa sočnim filetima oslića, stvarajući savršenu kombinaciju ukusa. Bilo da pripremate obrok za posebnu priliku ili želite da iznenadite svoje najdraže na svakodnevnoj večeri, oslić u pivskom testu će sigurno biti hit na vašem stolu. A ako vam pretekne piva, možete napraviti prava mala kulinarska remek-dela.
1. So, brašno, jaja, so i pivo sjedinite u glatko testo.
2. Pokrijte i ostavite da odstoji 20 minuta.
3. Ponovo izmešajte i dodajte umućeno belance.
4. Umešajte ga varjačom.
5. Ribu operite, osušite ubrusom, posolite.
6. Umočite svaki komad ribe u testo i pržite na zagrejanom ulju sa svake strane po tri minuta.
7. Izvadite na apirni ubrus da upije višak ulja.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.