Izbegnite grešku koja ruskoj salati smanjuje rok trajanja
Ruska salata je kraljica svake praznične trpeze, jer je laka za pripremu, zasitna i sastojci nisu skupi. Ali svi znamo kako je kada već "treći dan" jedemo rusku salatu uz neko meso, ili na parčetu hleba... Najčešće napravimo previše, pa imamo rusku salatu u frižideru danima.
Morate biti oprezni jer ova salata ima relativno kratak rok trajanja. Zbog majoneza, kuvanog krompira i mesa koje ste iskoristili - neko je pravi sa šunkom, neko sa piletinom, a postoji i posna ruska salata - postoji šansa da se pokvari.
Najpre, nemojte da ostane napolju nakon što su se svi poslužili, uvek je vratite u frižider.
Mnogi prave grešku i posudu s ruskom pokrivaju samo folijom, što znači da mikroorganizmi sa drugih namirnica u frižideru mogu da uđu u tu posudu.
Ruska salata uvek bi trebalo da stoji u frižideru u posudi koja se dobro zatvara, tako da vazduh i mikroorganizmi ne mogu da uđu.
Negde ćete pročitati da je rok trajanja pet dana, ali mi vam savetujemo da je čuvate na temperaturi oko 4 stepena Celzijusa i pojedete u roku od tri dana, da biste bili sasvim bezbedni.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.