Glavni sastojak - leblebije
Humus je tako jednostavan namaz, a tako bogat ukusom. Klasičan arapski namaz koji se prvobitno pravio u Egiptu, barem zapisi tako kažu, a sada se služi u čitavom svetu. Pravi se od leblebija i možda je jedan od najstarijih recepata koji postoje.
Savet: Navedene su mere za veću količinu humusa, ako ga jedete samo vi, ili samo jedan dan, prepolovite mere.
Leblebije se potope uveče u vodu, sledeći dan se kuvaju do sat vremena. Kada su skuvane ubace se u blender i samelju. Samleti sa belim lukom, pa tek onda dodati tahini, so, ulje i limun. I nemojte odmah da dodate sve.
Počnite sa manjom količinom ostalih sastojaka, kao što su limun ili tahini ili luk, pa probajte na pola mlevenja. Ako vam ukus nije dovoljno intezivan, vi dodajte još.
Svi smo mi različiti i neko voli više luka, neko više tahinija. Bolje je dodati naknadno više začina, nego prezačiniti.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.