Zeleni paradajz iz tegle: Lakom pripremom do ukusne zimnice

Ova salata je vrhunskog ukusa

04.09.2024. 09:22
  • Podeli:
shutterstock_2478985187 zeleni pardajaz-66d80a9c9f872.webp Foto: Shutterstock

Domaćice, leto se približava kraju, vreme je za zimnicu. Danas vam donosimo recept za zeleni paradajz iz tegle.

Sastojci:

  • 2 kg zelenog paradajza
  • 1 glavica belog luka
  • biber u zrnu po ukusu
  • listici lovora po ukusu
  • 2 kafene kašičice soli po tegli
  • 1 kafena kašičica šećera po tegli
  • 30ml alkoholnog sirćeta po tegli

Priprema: Očistiti paradajz i iseći. Redjati u tegle uz dodavanje svih začina. Dodati so, šećer i sirće pa naliti vodom. Izvršiti pasterizaciju.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()