Zimnica za koju vam ne treba mnogo novca: Ljutenica od šargarepe

Stari balkanski recept koji će vas oduševiti

23.09.2024. 16:01
  • Podeli:
šargarepa zimnica shutterstock_1825491629-66f174bf0a4b5.webp Foto: Shutterstock

Ljutenica je jedan od recepata koji je obavezan za zimnicu, pored ajvara, džema, kiselog kupusa i krastavčića. Nema ništa lepše od domaće ljutenice. Zato obogatite zimnicu i ovim receptom. Priprema je jednostavna, tako da vam neće teško pasti da pripremite i veću količinu.

Sastojci:

  • 1,5 glavica belog luka
  • 125 ml alkoholnog sirćeta
  • 250 ml ulja zagrejanog
  • 1 kašika sećera
  • 1,5 kašika soli
  • malo konzervansa prstohvat
  • 1.5 kg šargarepe
  • veza peršuna
  • 100 g ljutih papričica ispečenih

Priprema:

Šargarepu, beli luk, peršun i papričice očistiti i samleti na vodenici za meso.

Zatim dodati so, konzervans, šećer, alkoholno sirće, ulje i lepo izmešati.

Ostavite da odstoji od 12 do 24 sata.

Nakon tog vremena još jednom lepo izmešati, probati i dodati soli ukoliko nije dovoljno slano.

Pakujte u male teglice.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()