Ovaj trik će vas spasiti bespotrebnog nerviranja
Krompiri su jedna od omiljenih, ali i najzahvalnijih namirnica za kombinovanje sa mnogim jelima. Mogu se peći, pržiti, transformirati u svileni pire, ali i dodavati raznim čorbama, varivima i gulašima.
Međutim, kako bi uživali u ukusnom jelu, važno je da znate da odaberete pravi krompir za pravo jelo i termičku obradu. Većina krompira može se podeliti u dve grupe – brašnaste i voštane.
Brašnasti krompiri sadrže visok procenar skroba, pa ih je najbolje iskoristiti za pripremu pirea ili pečenje. Voštani krompiri, pak, idealni su za kuvanje u vodi, pa ih je dobro upotrebiti za pripremu salate.
Za pripremu salate je potrebno da krompir bude optimalno kuvan, korisno je dodati i malo – sirćeta. Magazin "Home Cook World" tvrdi da u krompir koji planirate da kuvate oko 30 minuta dodate malo sirćeta u ključalu vodu, i to oko 13. minuta kuvanja.
Dodavanje sirćeta u ključalu vodu stvoriće tanku koricu na spoljnom sloju krompira. Ova kora pomoći će krompiru da zadrži svoj oblik, da se ne raspadne i ne postane kašast.
Važno je pomenuti da ne postoji posebna vrsta sirćeta koja je bolja u ovoj misiji od drugih. Možete se poslužiti običnim, jabukovom ili vinskim sirćetom, potpuno je svejedno.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.