Banane su ukusne voćke koje često brzo trule, ali i za to postoji rešenje
Da li ste ikada kupili banane i primetili da postanu smeđe i trule pre nego što ih možete pojesti? To se dešava kada ih ostavite predugo na sobnoj temperaturi ili izložene su velikim temperaturnim promenama na balkonu.
Međutim, postoji jednostavan trik koji može sprečiti truljenje - umotavanje banana u providnu ili aluminijumsku foliju i čuvanje u frižideru. Posebno je efikasno umotati svaku bananu posebno zajedno sa peteljkom, što će im produžiti svežinu za oko nedelju dana.
Ako ne volite da jedete hladne banane, jednostavno izvadite jednu ranije i ostavite je na sobnoj temperaturi oko 20 minuta. Tako će se blago zagrejati i biti prijatnija za konzumaciju.
Takođe, ako isečete bananu, možete je sačuvati svežom duže vreme tako što ćete je preliti limunovim sokom. Ovo je posebito korisno kada koristite banane u kolačima, jer će sprečiti tamnjenje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.