Pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35°C
Grožđana mast ime je dobila po tome što velikim delom sadrži vosak koji je prisutan u obliku voštane prevlake na bobicama zrelog grožđa, koji ih štiti od isušivanja i sunčeve svetlosti.
Ranije, pre izuma stikova za usne, jedini farmaceutski oblik za zaštitu usana bila je mast.
Grožđana mast sadrži tekući parafin, beli vosak, cetilpamitat, kakao maslac i tvrdi parafin.
Kakao maslac koji je žućkasto-bele boje, ima miris čokolade i pretvara se u tekućinu pri temperaturama iznad 35°C.
Zato ga je pri pravljenju potrebno zagrejati u vodi kako bi prešao u tečno stanje i što bolje pomešao sa ostalim sastojcima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.