Haris raspametio goste pastom sa gamborima: Iznenađenje usledilo tek kad je poslužio glavno jelo

Una vam donosi recepte iz Džinovićeve kuhinje

06.10.2023. 08:07
  • Podeli:

Naša muzička zvezda i domaćin emisije "Muštuluk" je u okviru nove emisije, koja se emituje na programu UNA televizije svake srede u dobro poznatom terminu od 22 časa, ugostio više nego veselu ekipu, čija energija je oduševila široki auditorijum.

Uz pesmu i hranu, Haris je ovaj put uživao sa Anjom Mit, Danicom Krstić i Ivanom Milinkovićem.

Kao predjelo, posližio im je špagete sa crvenim gamborima u paradajz sosu, dok su kao glavno jelo dobili grilovani losos sa povrćem u voku. Gosti su bili oduševljeni, a tanjiri gotovo "olizani".

Predjelo: Špageti sa crvenim gamborima u paradajz sosu

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • špagete 200g
  • gambori 300g
  • paradajz sos 300g
  • maslinovo ulje 20ml
  • bosiljak 5g
  • parmezan 50g

 

Način pripreme:

Gambore očistiti i kratko ispeći na ulju, pa dodati paradajz sos i sve kuvati 2-3 minuta. Voditi računa da se gambori ne prekuvaju. U ključaloj vodi skuvati špagete, dodati ih u pripremljen sos i sve ukrasiti listom bosiljka i rendanim parmezanom.

Glavno jelo: Grilovani losos sa povrćem u voku

Potrebne namirnice za 4 osobe:

  • losos filet 880g
  • zelena paprika 200g
  • crvena paprika 200g
  • žuta paprika 200g
  • šargarepa 200g
  • tikvice 200g
  • patlidžan 100g
  • ljubičasti luk 100g
  • beli luk 50g
  • soja sos 50ml
  • suncokretovo ulje 50ml
  • maslinovo ulje 30ml
  • peperonćino 1g
  • so po ukusu

 

Način pripreme:

Paprike i šargarepu iseći na štapiće, tikvice i patlidžan na polukrugove, a ljubičasti luk na rebarca.  U odgovarajućoj posudi dinstati povrće, počevši od šargarepe koja je najtvrđa, a završiti sa tikvicama i patlidžanom. Kada povrće omekša, dodati soja sos i malo vode i začiniti belim lukom i peperonćinom.

Losos posoliti i premazati uljem. Grilovati filet sa svih strana 5-6 minuta. Voditi računa da spolja bude hrskav, a u sredini mekan i sočan (medium). Pečeni losos preliti maslinovim uljem i servirati pored povrća.

Gledaoci u Srbiji UNA TV mogu gledati na teritoriji Beograda - GRADSKA TELEVIZIJA na poziciji 11 set top box alotment Avala i putem kablovskih operatera: MTS Iris (na poziciji 125), Orion Telekom (na poziciji 11), BeotelNet (na poziciji 11), Supernova (na poziciji 25), Yettel Hipernet TV platforma (na poziciji 14), Sat Cable – Sat Trak (na poziciji 47), KBC NET (na poziciji 11), NEXT (na poziciji 24) i Jotel (na poziciji 27).

Gledaocima u Bosni i Hercegovini UNA TV je dostupna putem MUX D digitalnog emitovanja (na poziciji 2), m:tel (na poziciji 22), Supernova (na poziciji 19), Telemach (na poziciji 69), Logosoft (na poziciji 630), home.tv HT ERONET (na poziciji 30), MAX TV (na poziciji 20), WIRAC (na poziciji 22), TERC KTV (na poziciji 130), MEDIASKY (na poziciji 25), AMBNET (pozicija 12), Stokic KDS (na poziciji 24), Miss KDS (na poziciji 202), TXTV (na poziciji 168), KDS Ortak (na poziciji 35), DINNET (na poziciji 30), KTV E-G-E (na poziciji 12) i Global IPTV (na poziciji 9 u Federaciji BiH i na poziciji 4 u Republici Srpskoj), dok je gledaocima u Crnoj Gori dostupna putem MTEL ME (na poziciji 112).

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()