Biće svež i neće promeniti boju: Kako da avokadu produžite rok trajanja

Ovom tehnikom avokado može ostati svež danima

17.01.2024. 12:31
  • Podeli:
avocado-avokado.jpg

Sigurno vam se desilo da kupite avokado, pojedete pola, a drugu polovinu ostavite za kasnije, i kada odlučite da pojedete taj ostatak on promeni boju.

Iako je bezbedno jesti potamneli avokado, njegov gorak ukus sigurno nije nešto u čemu ćete uživati.

Trejsi Vajntraub, poznata kuvarica i osnivačica kompanije "Gracefulli Fed", podelila je svoje znanje o ovoj voćki sa Martom Stjuart i objasnila zašto menja boju. 

"Kada dođe u kontak sa vazduhom dolazi do hemijske reakcije koja proizvodi melanin, crni i braon pigment", objašnjava Trejsi.

Da bi se ova reakcija sprečila, Trejsi preporučuje da se avokado premaže maslinovim uljem.

Foto: Pixabay

"Nakon što ste avokado premazali maslinovim uljem, dodatni savet je da stavite avokado u hermetički zatvorenu posudu. Ovo će dodati sloj zaštite", rekla je Trejsi.  

Nepropusna posuda će pomoći da se avokado zaštiti od kiseonika, a hladna temperatura u frižideru će pomoći da se uspori oksidacija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()