Postoje oni koji vole gorku kafu, ali većina voli da je zasladi
Mnogima dan ne počinje bez prve šoljice kafe. Postoje oni koji vole gorku kafu, ali većina voli da je zasladi.
Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kafu. Sudeći prema istraživanjima – ne bi trebalo stavljati ni mleko u kafu jer kada se pomeša s velikim količinama kofeina, izlučivanje kalcijuma u urinu se povećava, a velika količina se taloži u crevima.
Kazein, koji se nalazi u mleku kada dođe u kontakt s kofeinom koagulira i stvara gas koji izaziva bolove u stomaku i trbušne tegobe. Uz to, nutricionisti kažu da mleko u kafi blokira metabolizam i glavni je razlog kada neko ne može sa smrša.
Isto važi i za kafe bogate slojevima šlaga i sirupa, one sadrže astronomske količine kalorija. Na primer, takva kafa u maloj šoljici može da ima i 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrednost pa tako čine više štete nego koristi.
Čak i ako izbegavate ovu vrstu kafe veća je verovatnoća da ćete sipati jednu do dve kašičice šećera, a to ne samo da stvara niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa, već i menja originalni ukus kafe.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.