Bele mrlje su odraz određenih atmosferskih uslova
Neretko se dešava da je čokolada u roku ali se na njoj pojave beličaste mrlje. Da li je to znak da je pokvarena ili nema razloga za brigu, pročitajte u nastavku.
Naučnici iz Hamburga posvetili su se ispitivanju ove teme zbog velike zabrinutosti potrošača. Bele mrlje na braon čokoladi, kojoj je rok u redu, izazvale su sumnje u svežinu proizvoda. Nakon detaljnog istraživanja došli su do zaključka da to ne bi trebao da bude nikakav razlog za brigu. Tvrde da se to dešava zbog neodgovarajućih atmosferskih uslova u kojima je čuvana, obično na hladnom mestu.
Ako želite da boja čokolade ostane braon, čuvajte je na temperaturi 16 do 18 stepeni, i nemojte previše dugo da držite otvoreno pakovanje.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.