Iako deluje jednostavno skuvati testeninu dešava se da se zalepi za šerpu ili bude gnjecava.
Foto: PixabayAko želite da pasta bude savršena potrebno je da dobro skuvate testeninu.
Evo koje su najčešće greške zbog kojih vaše jelo nije kako treba
Dodajte punu kašičicu soli na 4 litra vode, da testenina ne bi bila lepljiva ni premekana.
Nemojte da dodajete ulje u vodu-testenina će da postane klizava i sos se neće zadržati na njoj.
Mešajte često testeninu, čim je dodate u posoljenu vodu, nekoliko puta tokom kuvanja. Kuvaće se ravomerno i neće da se lepi za šerpu.

Da bi imala orašast ukus testenina ne treba da se prekuva, već da zadrži čvrstinu i oblik.
Nemojte da ispirate pastu jer ćete tako da skinete i sloj skroba zadužen da pasta lepo upije sos.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







