Kako da se kuća ne usmrdi prilikom kuvanja kupusa - otkrivena dugo čuvana tajna

Trik je u jednom sastojku

09.02.2023. 12:08
  • Podeli:
Kuvan kupus (1)-63e4a27c0f6db.webp Foto: Pixabay

U zimskim mesecima jela od kupusa su nezaobilazna na svakom stolu. Bez sarmi i podvarka ne može da se zamisli nijedna gozba, ali iako je kiseli kupus kralj zimskih jela, ni svež nije ništa manje bitan. 

Jedna mana kod kuvanja jela sa ovim namirnicama jeste to što miris nije najprijatniji. Od svežeg kupusa, takođe, možete da spremate sarme, podvarak, slatki kupus, a pomoću jednog jednostavnog trika možete da se rešite mirisa. 

Ali ne samo to, ovaj sastojak će i poboljšati ukus termički obrađenog kupusa.

Šta to treba da dodate prilikom termičke obrade?

Domaćice su tokom godina pripremanja nekih jela, uočile kako da im poprave ukus. Postoje neki super trikovi, koji će vam mnogo pomoći. 

Sve što treba da uradite jeste da u šerpu ili tiganj sipate mleko. Ono se dobro slaže sa povrćem, eliminiše nepotreban miris i čini jelo lepšim. 

Za pola kilograma kupusa ne treba uzimati više od pola čaše mleka. 

Obavezno poklopite jelo.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()