Svi znamo da sečenje luka može biti mukotrpno i iritantno iskustvo koje često dovodi do suza.
Bez obzira na to koliko smo vešti u kuhinji, izazovno je iseći čak i jedan luk, a da pritom ne završimo u suzama.
Međutim, postoje neki trikovi koji nam mogu pomoći da isečemo luk bez plakanja.
Jedno rešenje je da dasku za sečenje i nož poprskate limunovim sokom.
Drugi način je da luk stavite u zamrzivač na 15 minuta pre nego što planirate da ga isečete, a treći je da očistite luk i potopite ga u vodu 15 minuta.
Jedno od ova tri rešenja sigurno će uspeti, a vi ćete uživati u pripremi ručka bez suza.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.