Mnogi se usude na ovaj potez, a ne znaju kako utiče na organizam
Iako mnogi vole da započnu obrok sa čašicom rakije, istina je da to može više škoditi nego pomoći vašem apetitu i varenju.
Evo kako može da utiče na zdravlje i telo:
Pre nego što zaronite u gastronomsku avanturu i pre jela, znajte da ispijanje rakije može iznenaditi vaš želudac, umesto da ga pripremi za obrok i tako otežati varenje.
Zašto onda ne biste odabrali nešto blaže za vašu probavu? Umesto rakije, možda biste mogli da isprobate biljne gorke napitke koji su blagi po ukusu, ali moćni po pitanju stimulacije želudačnih sokova.
Iako se običaji pijenja alkohola pre jela mogu pratiti unazad do antičkih vremena, važno je znati da su u tim vremenima ljudi koristili alkoholna pića kao što je vino kako bi podstakli apetit i poboljšali varenje.
Dakle, umesto da grabite ka žestokim pićima pre jela, možda je vreme da razmislite o umerenim digestivima nakon obroka. Francuzi preporučuju konjak ili Chartreuse, dok Italijani biraju rakiju od grožđa ili gorki amaro. Kod nas je popularan izbor ove vrste pelinkovac.
Šta god izabrali, važno je da budete pažljivi prema svom zdravlju i uživate odgovorno u alkoholu.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.