Kako vi kuvate kafu?
Mnogi od nas ne mogu da zamisle da započnu dan bez velike šolje kafe. Kafa nas razbuđuje, a većina obožava da oseti gorak ili sladak ukus ovog napitka, pogotovo ujutru.
Međutim, često se dešava da kafu stavimo između dva posla, kako bismo se malo razdrmali. I dok smo se okrenuli, već je skoro sva voda nestala iz lončeta.
Da li prospete ostatak, ponovo sipate vodu i kuvate kafu, ili samo dolijete još malo i lonče stavite nazad na ringlu da voda ponovo provri? Ukoliko spadate u ovu drugu grupu ljudi, radite jako pogrešnu stvar.
Naime, stručnjaci tvrde da je ova navika izuzetno štetna, a to se jasno vidi na primeru kalcijuma koji na ovaj način stvara kamenac. Kako su istraživanja pokazala, arsen, nitrati i fluor iz vode se, duplim kuvanjem, povećavaju, a to je izuzetno štetno za organizam.
U takvoj vodi za piće najveća opasnost je velika količina arsena, jer može da dovede do trovanja, problema sa organima za varenje, dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti, upozorava Svetska zdravstvena organizacija.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.