Ne morate više poklapati tiganj tokom prženja: Dodajte jedan sastojak u ulje i neće prskati na sve strane

Osim toga prilikom prženja u poklopljenom tiganju teško ćete dobiti hrskavu koricu koja je neodoljiva za sve ljubitelje prženog mesa

12.03.2024. 11:20
  • Podeli:
tiganj, kuvanje, pixabay-65f014ebdb835.webp Foto: Pixabay

Sigurno vam se dogodilo da vam ulje isprska na sve strane dok pržite komad ribe ili pljeskavicu.

Kako bi izbegle prskanje ulja većina domaćica poklapa meso prilikom prženja što utiče na teksturu posebno ukoliko pripremate stejk.

Osim toga prilikom prženja u poklopljenom tiganju teško ćete dobiti hrskavu koricu koja je neodoljiva za sve ljubitelje prženog mesa.

Donosimo vam jednostavan i proveren trik kako da sprečite prskanje ulja po šporetu i kuhinji prilikom prženja.

Foto: Pixabay

Koje je rešenje?

Postoji jedan tajni sastojak koji će vam omogućiti da pržite hranu bez prskanja ulja, pa nećete morati da ribate kuhinju nakon spremanja obroka.

Postupak:

Sipajte ulje u tiganj u kojem ćete pržiti hranu, pa dodajte prstohvat soli. Lagano zagrevajte, a na kraju dodajte namirnicu koju želite da ispržite.

Ovaj jednostavan trik oduševio je mnoge domaćice, nadamo se da će i vas!

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()