U marketima ćete često naići na ovu pojavu, ali izbegavajte ih
Foto: PixabayStručnjaci upozoravaju da vlaga na kori banane može biti posledica različitih faktora, od kojih neki mogu predstavljati zdravstveni rizik.
Iako su banane omiljeni plod širom sveta, stručnjaci upozoravaju na potencijalne zdravstvene rizike povezane sa bananama sa vlažnom ili lepljivom korom.
Ovakve banane mogu ukazivati na loše skladištenje i povećan rizik od kontaminacije.
Vlažna kora banana može biti rezultat prekomernog prskanja vodom u prodavnicama kako bi voće izgledalo svežije. Međutim, ova praksa može dovesti do razvoja plesni i bakterija, što povećava rizik od kontaminacije i trovanja hranom.

Istraživanja su pokazala da vlažna okolina pogoduje rastu mikroorganizama na površini plodova. Bakterije i buđ se brže razvijaju na vlažnim površinama, što može dovesti do kontaminacije hrane i potencijalnih zdravstvenih problema.
Ove mere će vam pomoći da uživate u zdravim i sigurnim bananama, bez brige o potencijalnim zdravstvenim rizicima.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







