Ofarbajte jaja u smargadno zelenu: Izgledaće otmeno, a trebaju vam samo dve namirnice

Jednostavnije je nego što izlgeda

17.04.2025. 20:00
  • Podeli:
shutterstock_2563157491 zelena jaja vaskrs uskrs-6800fe8858c85.webp Foto: Shutterstock

Kombinacijom ove dve vrste čaja dobićete savršenu smaragdno zelenu boju.

Potrebno je:

  • kuvana jaja
  • 7 kašičica čaja od hibiskusa
  • 200 ml ključale vode
  • 50 g zelenog čaja od listova (krupniji listovi)
  • 500 ml vode
  • komad gaze + konac/kanap za vezivanje
  • malo ulja

Priprema:

Čaj od hibiskusa prelijte sa 200 ml ključale vode, pa pustite da odstoji 15 minuta. Onda procedite i stavite sa strane. U 500 ml vode stavite 50 g zelenog čaja, pa kuvajte 10 minuta na laganoj vatri. Ostavite da se prohladi na sobnoj temperaturi, pa procedite. Oko svakog jajeta stavite komadić gaze, pa učvrstite kanapom. Uronite jaja u čaj od hibiskusa i ostavite oko 20 minuta. Izvadite i prosušite papirnim ubrusom. Onda ih potopite u prohlađeni zeleni čaj, pa ostavite 40 minuta. Izvadite i ostavite da se osuše, pa premažite sa malo ulja.

Preuzmite mobilnu aplikaciju:

Get it on Google PlayDownload on the App Store
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()