Kroasani ne bi postojali bez putera, ali krompiriće nemojte peći na njemu
Foto: PixabayDok je u mnogim kuhinjama maslac namirnica koja se obilato koristi, kod nas to do skoro i nije bio baš slučaj.
Otkako je svima postalo jasno da je neuporedivo zdraviji od margarina i domaćice sa naših prostora počele su da ih stavljaju u kolače i fina peciva, piše 24sedam.
I dok nekim jelima daje nezamenljiv ukus, u druga se slabo meša. Štaviše, zbog njega su maltene nejestiva.
Ovo su jela koja ne treba da pripremate sa maslacem:
Svaka vrsta masnoće na određenoj temperaturi počinje da gori i da dimi. U slučaju maslaca ta je temperatura relativno niska, već na 175 stepeni tako da je bolje upotrebiti neku drugu masnoću ako pečete svinjske kotlete, teleće odreske ili pileći file.
-640f4375a4017.webp)
Ako sami pravite tortilje, trebalo bi da u frižideru imate svinjsku mast. Ako pokušate li ih pravite s puterom, voda u njemu će sve pokvariti. Mast ima savršenu konzistenciju i neutralan ukus.
Ako želite da pečeni krompiri budi hrskavi, nemoj ih peći na maslacu. Bolje upotrebite ulje – maslac će ih učiniti gnjecavima, ostaće bez čvrste korice.
NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.
Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.







